9

Je bent niet de enige!

Vaak schamen we ons voor aandoeningen die we hebben. We praten er niet met vrienden of familie over en we gaan er niet altijd voor naar de dokter. Deze schaamte is nergens voor nodig, want je bent zeker niet de enige.

Blaasontsteking. Alleen al in de US hebben jaarlijks meer dan 11 miljoen vrouwen te kampen met een blaasinfectie. Het merendeel van de vrouwen die een blaasinfectie oplopen, zal later in het leven nogmaals een dergelijke infectie krijgen, en 25% van hen heeft regelmatig – gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar.

Koortslip. Ongeveer 60% van de bevolking krijgt wel eens last van een koortslip in zijn of haar leven. Van deze groep krijgt 67% te maken met en terugkerende koortslip.

Vaginale infectie. Driekwart van de vrouwen heeft last van een vaginale infectie in haar leven. Van deze vrouwen ervaart 30% opnieuw een vaginale infectie.

Opgeblazen Gevoel. Meer dan 20% van de westerse bevolking heeft last van een opgeblazen gevoel met gevolgen zoals darmkrampen en winderigheid. Het komt voornamelijk voor onder kantoormedewerkers door een levensstijl in combinatie met onregelmatig of onvoldoende beweging.

Droge mond. Een droge mond is een veel voorkomende bijwerking bij meer dan 400 medicijnen, het komt voor bij het drinken van veel koffie en bij roken.

Vaginale droogheid. Tijdens de overgang hebben vrouwen last van vaginale droogheid. Daarnaast zijn vrouwen 1/3 van hun leven postmenopauzaal. Ongeveer 17% van de vrouwen tussen de 18 en 50 jaar krijgt last van vaginale droogheid voor de menopauze.

 

you are not alone

Overige berichten

KOAG/KAG-nr. 3168-0313-0582